Voorbereiding voor uw afspraak

Voorbereiding voor uw afspraak

Geweldig dat u een afspraak heeft gemaakt voor een Hoor- en Adviesgesprek. Tijdens de afspraak zullen we een gehooronderzoek doen en onze bevindingen direct met u delen. Ook bespreken we welke hoorproblemen u ervaart en wat uw hoorwensen zijn. Wij nemen hiervoor de tijd om naar u te luisteren. Een hoortoestel dat past bij uw levensstijl is belangrijk, maar het afstellen van uw hoortoestellen op de luistersituaties die belangrijk zijn voor u is net zo belangrijk. Wij helpen u graag bij een goede voorbereiding en bij het beantwoorden van vragen, zodat u goed voorbereid naar de afspraak kunt gaan. Ook kunt u ter voorbereiding alvast onze ‘Welkom bij Oorwerk’ brochure digitaal lezen voor meer informatie.

Stap 1: Neem iemand mee

Vraag uw partner, familielid of vriend om mee te gaan naar de afspraak. Twee mensen horen immers meer dan één en zo kunt u naderhand de informatie bespreken. Ook kan de audicien de ervaringen van uw gezelschap meenemen bij het stellen van de juiste diagnose.

Stap 2: Laat uw oren door uw huisarts controleren

Komt u nog langs de huisarts voordat u naar uw afspraak bij Oorwerk gaat? Laat dan uw oren controleren, want schone oren zijn essentieel voor een goed gehooronderzoek. (Wanneer de oren niet schoon zijn is het mogelijk dat de audicien geen gehooronderzoek kan doen.)

Stap 3: Schrijf uw hoorproblemen en hoorwensen op

Tijdens de afspraak zal de audicien u vragen stellen over uw gehoor. Het is handig om van tevoren na te denken over uw hoorproblemen en de impact hiervan op uw dagelijks leven. U krijgt de HOORvragenlijst, die de audicien helpt om te beoordelen welk hoortoestel geschikt voor u is. Overweeg om voorafgaand aan de afspraak deze vragen voor uzelf op te schrijven, zodat u beter voorbereid bent. Enkele voorbeelden van vragen zijn:

  • Welke symptomen ervaart u?
  • Hoe lang heeft u hier al last van?
  • Heeft u last van gehoorverlies in één of in beide oren?
  • Heeft u een baan of hobby waarbij u blootgesteld wordt aan lawaai?
  • In welke situaties ervaart u de meeste hinder? (op feestjes, aan de telefoon, in een restaurant, etcetera)
  • Wat hoopt u te verbeteren met uw hoortoestel?
  • Heeft u (chronische) infecties aan uw oren gehad? Of operaties?
  • Heeft u wel eens een hoortoestel gebruikt?

Soms moeten wij u doorverwijzen

In sommige gevallen kan het voorkomen dat wij u moeten doorverwijzen naar een KNO-arts of een specialist. Uw gezondheid en welzijn staan bij ons voorop. We hebben een speciale sectie op onze website samengesteld waar u meer informatie kunt vinden over deze gevallen waarin doorverwijzing noodzakelijk kan zijn. Klik op de onderstaande knop om te lezen wanneer doorverwijzing nodig kan zijn.