Hoe werkt hoorzorg

We vertellen u graag stap voor stap hoe hoorzorg werkt

Ons doel bij het kiezen van het juiste hoortoestel is om u te helpen begrijpen hoe u het beste voor uw gehoor kunt zorgen en welke opties beschikbaar zijn om uw gehoor te verbeteren. Ontdek belangrijke aspecten zoals de verschillende soorten hoortoestellen, het belang van een goede gehoortest en hoe u kunt profiteren van vergoedingen door zorgverzekeraars en belastingteruggave. Door onze gids te verkennen, krijgt u waardevolle inzichten en advies om weloverwogen beslissingen te nemen over uw hoorzorg. We staan klaar om u te ondersteunen op uw reis naar een beter gehoor.

Hoorzorg bij Oorwerk in 5 stappen

Wat kunt u verwachten? We begeleiden u in 5 stappen naar een verbeterd gehoor. Bekijk de video hieronder voor een korte introductie tot de hoorzorg bij Oorwerk Audiciens

Stap 1: Bereid u voor op de afspraak

Om u zo goed mogelijk te helpen is het belangrijk om goed voorbereid naar de afspraak te komen. Wij vragen u daarom het volgende te doen:

Neem iemand mee naar uw gehoortest

Het meenemen van bijvoorbeeld uw partner of zoon/dochter naar de afspraak is erg belangrijk. Dit is belangrijk, omdat de audicien u enkele vragen over uw persoonlijke situatie stelt. Bijvoorbeeld “Wanneer heeft u het gevoel dat u minder goed verstaat?” Uw partner of zoon/dochter kan u vaak helpen deze vragen te beantwoorden en ook vertellen hoe zij uw gehoorverlies in verschillende situaties ervaren. Dit kan helpen met het stellen van de juiste diagnose. Maar ook omdat twee mensen nou eenmaal meer horen dan één. U krijgt veel informatie en het is fijn dit naderhand met iemand te kunnen bespreken.

hoortoestel | advies | oorwerk | audiciens | gehoortest | gehoorapparaat

Laat uw oren vooraf controleren

Wanneer de oren niet schoon zijn is het mogelijk dat de audicien geen gehooronderzoek kan doen. Laat daarom vooraf aan de afspraak uw oren controleren. Dit kan bij de huisarts of u kunt ook altijd even binnenlopen bij Oorwerk. Dan controleren wij of uw oren schoongemaakt moeten worden bij de huisarts.

Schrijf uw hoorproblemen en hoorwensen op

Tijdens de afspraak zal de audicien u vragen stellen over uw gehoor. Het is handig om van tevoren na te denken over uw hoorproblemen en het gevolg hiervan op uw dagelijks leven. Enkele voorbeelden van vragen zijn:

  • Welke klachten ervaart u?
  • Hoe lang heeft u hier al last van?
  • Heeft u last van gehoorverlies in één of beide oren?
  • In welke situaties ervaart u de meeste hinder? (bv. op feestjes, aan de telefoon, in een restaurant, op straat etc.)
  • Wat hoopt u te verbeteren met een hoortoestel?

Stap 2: Kennismaking, uitleg en korte hoortest

In de eerste afspraak, het Hoor- en adviesgesprek,stellen we onszelf voor, nemen we een korte hoortest af en brengen we uw hoorwensen in kaart. Ook krijgen u en degene die is meegekomen uitleg over de hoortoestellenmarkt en nemen we u mee in de prijzen en eventuele vergoedingen door uw zorgverzekeraar.

Doorverwijzing KNO

Het kan zijn dat de audicien u op basis van de testuitslag naar een KNO-arts doorverwijst voor nader onderzoek. Na deze afspraak wordt u vaak weer terugverwezen naar de audicien. Wij helpen u dan graag weer verder.

De hoortoestellenmarkt

Er zijn verschillende soorten kwaliteiten hoortoestellen op de markt. Categorie 1 t/m 5 zijn de hoortoestellen die de zorgverzekeraar adequaat voor zijn verzekerde vindt. Een vragenlijst is leidend en bepaalt welke categorie uw zorgverzekeraar, (gedeeltelijk) voor u zal vergoeden. Categorie Essential t/m Premium zijn hoortoestellen met de nieuwste technologie in de vrije markt, hierin is geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk. Wanneer een keuze uit de vrije markt voor u beter blijkt te zijn, dan zijn er vaak mogelijkheden om een gedeelte van de kosten van de hooroplossing terug te ontvangen via uw belastingaangifte.

* een aantal zorgverzekeraars is hier een uitzondering op, uw audicien kan u hier meer over vertellen.

Soorten hooroplossingen

Er bestaan diverse typen hoortoestellen en meer dan 1200 toestellen met keuze uit oplaadbare of hoortoestellen op batterij. Wij hebben de beste
voor u geselecteerd en geven u graag advies wat de beste keuze voor u is.

hoortoestel | advies | oorwerk | audiciens | gehoortest | gehoorapparaat

Verschillende type hoortoestellen

Met onze video krijgt u inzicht in de verschillende typen gehoorapparaten, variërend van achter-het-oor tot in-het-oor modellen. Leer welke geschikt zijn voor uw specifieke gehoorbehoeften. Bekijk de video voor een helder overzicht van de beschikbare opties.

Achter-het-oor Hoortoestellen (AHO)

Achter-het-oor hoortoestellen (AHO) zijn ontworpen om achter het oor te worden gedragen. De luidspreker en de microfoon bevinden zich in de behuizing van het toestel. Het geluid wordt overgebracht via een slangetje naar uw gehoorgang. AHO-toestellen zijn geschikt voor alle gradaties van gehoorverlies, van licht tot matig, en zelfs ernstig tot zeer ernstig. Leer meer over deze veelzijdige hoortoestellen en ontdek hoe ze uw gehoorervaring kunnen verbeteren.

Luidspreker-in-het-oor hoortoestellen (LIHO)

Luidspreker-in-het-oor (LIHO) hoortoestellen lijken op AHO-toestellen, maar zijn kleiner omdat het luidsprekertje in de gehoorgang wordt geplaatst in plaats van in de behuizing achter het oor. Bij een LIHO-toestel wordt het geluid vanuit de behuizing via een dun draadje naar het luidsprekertje in uw gehoorgang gestuurd. Deze hoortoestellen zijn geschikt voor een licht tot ernstig gehoorverlies.

In-het-oor hoortoestellen (IHO)

In-het-oor (IHO) hoortoestellen zijn een uitstekende keuze voor mensen met een licht tot matig gehoorverlies die op zoek zijn naar een discreet hoortoestel. Het is echter belangrijk dat er voldoende ruimte is in de gehoorgang voor deze toestellen. Daarom zijn ze niet voor iedereen geschikt. Indien uw gehoorgang voldoende ruimte biedt, kan een IHO-toestel diep in het oor worden geplaatst en vrijwel onzichtbaar zijn. Bij de meeste IHO-toestellen wordt het schaaltje van het toestel op maat gemaakt om perfect in het oor te passen. Ontdek meer over deze discrete hoortoestellen en hoe ze kunnen bijdragen aan een betere gehoorervaring.

Soorten oorstukjes

Voor elk type gehoorverlies zijn er diverse soorten oorstukjes beschikbaar. Vaak worden oorstukjes aanbevolen bij groter gehoorverlies of wanneer het hoortoestel niet goed blijft zitten, wat een stevigere pasvorm vereist. Oorstukjes kunnen worden gecombineerd met achter-het-oor hoortoestellen en luidspreker-in-het-oor hoortoestellen. Uw audicien zal met u bespreken welk oorstukje het meest geschikt is voor uw situatie en of het gebruik ervan noodzakelijk is. Leer meer over de verschillende opties voor oorstukjes en ontdek hoe ze kunnen bijdragen aan een comfortabele en effectieve gehoorervaring.

Kosten, vergoedingen en verzekering

Hoortoestellen zijn er in verschillende soorten en prijsklassen. Bij het maken van de juiste keuze spelen vele factoren een rol.

Hoeveel een nieuw hoortoestel kost, hangt af van het model en van de gewenste technologische kenmerken. De prijs van een hoortoestel is onder andere gebaseerd op de techniek die erin zit. Hoe geavanceerder de techniek, hoe hoger de prijs. In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar volledig of gedeeltelijk de kosten van uw hoortoestel. Maar wat de uiteindelijke prijs zal zijn, hangt ook af van uw specifieke gehoorconditie en uw persoonlijke wensen en eisen.

Vergoeding hoortoestellen
De voorwaarde voor vergoeding vanuit de basisverzekering is dat u meer dan 35 decibel (dB) gehoorverlies heeft. Gaat het om eenzijdig gehoorverlies, dan krijgt u een hoortoestel vergoed. Betreft het beide oren, dan krijgt u vergoeding voor twee hoortoestellen. De zorgverzekering vergoedt 75% van uw hoortoestel. U betaalt dus zelf een eigen bijdrage van 25% van het tarief dat Oorwerk met uw zorgverzekeraar is overeengekomen. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan heeft u wellicht recht op een hogere vergoeding.

Daarnaast geldt het eigen risico. Het volledige (resterende) eigen risico wordt door uw zorgverzekeraar verrekend.

Vergoeding luisterhulpmiddelen

Luisterhulpmiddelen zoals TV-hulpmiddelen, wek- en waarschuwingssystemen en solo-apparatuur worden meestal door uw zorgverzekering vergoed of in sommige gevallen in bruikleen gegeven. Ook voor de luisterhulpmiddelen geldt dat hiervoor uw eigen risico wordt aangesproken. Krijgt u de hulpmiddelen in bruikleen, dan geldt er geen eigen risico.

Verzekering

Hoortoestellen zijn kostbare en alledaagse apparaten, die tevens klein van formaat zijn. Het risico op beschadiging, diefstal of verlies is daarom aanwezig. Bij Oorwerk helpen we u graag met het afsluiten van een verzekering, zowel tijdens de proefperiode als bij aanschaf van uw hoortoestel.

gehoorapparaat belastingdienst

Daarnaast bieden wij informatie over belastingteruggave. Volgens de regels van de Belastingdienst kunnen bepaalde zorgkosten, waaronder hoortoestellen, worden opgegeven als specifieke zorgkosten in uw belastingaangifte. Dit kan resulteren in een belastingteruggave voor de kosten die u maakt bij het verkrijgen van hoortoestellen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, inkomen en het drempelbedrag voor zorgkosten dat de Belastingdienst hanteert. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Uw oude gehoorapparaat inruilen

Wist u tot slot dat uw oude hoortoestel geld waard is? Vanaf het moment dat uw hoortoestel één jaar oud is, kunt u soms een inruilvergoeding ontvangen. Vraag onze audicien naar de mogelijkheden voor inruil, bijvoorbeeld als uw hoorbehoeften zijn veranderd. Ontdek hoe u kunt profiteren van deze financiële voordelen bij Oorwerk.


Stap 3: Intake en mogelijk aanvullende gehoortest

Als uit de gehoortest en het gesprek met de audicien blijkt dat u het beste geholpen bent met een hoortoestel, dan is uw volgende afspraak de intake-afspraak. Tijdens deze afspraak doen wij mogelijk een aanvullende hoormeting en nemen wij de tijd om naar u te luisteren en uw wensen en behoeften te bespreken. Aan de hand van de uitkomsten van de hoortest en uw wensen en behoeften geven wij een op maat gemaakt advies. Welke oplossing het beste bij iemand past, verschilt van persoon tot persoon.

Invullen HOORvragenlijst

Voorafgaand aan de intake-afspraak ontvangt u (digitaal) de HOORvragenlijst van ons. Wij vragen u deze thuis in te vullen. De vragenlijst gaat over diverse situaties waarin u gehoorproblemen ondervindt. Hiermee wordt in kaart gebracht welke beperkingen u ervaart in het horen en verstaan en wat de belangrijkste situaties zijn waarin verbetering moet komen. Zo kunnen wij het juiste advies geven dat aansluit bij uw behoeften.

Hoorprotocol

Wij werken met de HOORvragenlijst, omdat alle audiciens sinds 2013 verplicht zijn te werken volgens het ‘hoorprotocol’, een methode die door de branche in samenwerking met de zorgverzekeraars is vastgesteld. De vragenlijst in combinatie met de hoortest is onderdeel van dit protocol. Met de uitkomst kunnen we bij de zorgverzekeraar aantonen dat een hoortoestel daadwerkelijk voor beter gehoor zorgt.


Stap 4: Proefperiode

Na het kiezen van uw hoortoestel wordt het nauwkeurig op maat gemaakt en afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren. U krijgt de kans om uw ‘nieuwe’ gehoor in alle rust te ervaren tijdens een vrijblijvende proefperiode van enkele weken. Hierdoor kunt u de hoortoestellen in verschillende situaties uitproberen en wennen aan het gebruik ervan voordat u een definitieve keuze maakt. Tijdens de vervolgafspraak kan de audicien de hoortoestellen indien nodig verder aanpassen voor een optimaal resultaat.

Verbind uw hoortoestel met uw mobiele telefoon

Onze hoortoestellen worden ondersteund door een handige app, die 24/7 geautomatiseerde intuïtieve ondersteuning biedt in iedere luistersituatie. Met deze app kunt u gemakkelijk het volume en de programma’s van uw hoortoestellen aanpassen, telefoongesprekken voeren en uw favoriete muziek en podcasts direct naar uw hoortoestellen streamen. Bovendien bieden sommige van onze hoortoestellen de mogelijkheid om de instellingen op afstand aan te passen via de app, zodat uw audicien uw toestellen optimaal kan bijstellen.

Mijn geluid

Met de ‘Mijn Geluid’ sectie in de app kunt u, indien u een Widex hoortoestel heeft gekozen, uw geluid aanpassen aan uw wensen op basis van de kracht van kunstmatige intelligentie (AI). U kunt zelf uw geluidsvoorkeuren selecteren of kiezen uit een automatisch gegenereerd geluidsprofiel, gebaseerd op de voorkeuren van Widex-gebruikers wereldwijd. Het delen van deze gegevens met uw audicien draagt bij aan een beter inzicht in uw behoeften en zorgt voor een gepersonaliseerde afstemming van uw hoortoestellen.

Stap 5: Uw besluit voor uw gehoorapparaat

Na enkele weken van proefgebruik van uw hoortoestellen, begeleiden we u tijdens de eindcontrole om de proefperiode af te ronden. Tijdens deze afspraak bespreken we de ingevulde HOORvragenlijst, vragen we eventuele vergoedingen bij uw zorgverzekering aan en voltooit u (het resterende deel) van uw factuur in de winkel. Vanaf dit moment zijn de hoortoestellen van u. Indien u besluit een verzekering af te sluiten, kunnen we dat ook in deze afspraak voor u regelen.

Stap 6: Nazorg en service

Heeft u besloten om de hoortoestellen te houden, dan kunt u daarna eens per jaar terugkomen voor de gebruikelijke controle. Uiteraard bent u tussendoor altijd welkom om langs te komen voor vragen of aanpassingen. Oorwerk biedt geen garantie tot aan de deur, maar nazorg zoals dat hoort. Wilt u verzekerd zijn van de onverdeelde aandacht van de audicien dan doet u er goed aan om vooraf een afspraak te maken.

Uw gehoorapparaat werkt niet meer, wat nu?

Vaak kunt u zelf het probleem oplossen. Indien u er echter niet in slaagt om het probleem zelf op te lossen, kunnen wij in de meeste gevallen snel assisteren. Als het probleem zich in de elektronica bevindt, kan het nodig zijn om het toestel naar de fabrikant te sturen, wat enige tijd in beslag kan nemen voordat u uw hoortoestel weer kunt gebruiken. Om in deze periode toch nog te kunnen horen, kunnen wij u vaak voorzien van een leentoestel.

Periodieke onderhoudsbeurten

Het op de juiste manier onderhouden en behandelen van uw hoortoestel is belangrijk om zorgeloos te kunnen blijven horen. Zo is goed onderhoud van belang om de geluidskwaliteit van uw hoortoestel op peil te houden en is het noodzakelijk voor de garantievoorwaarden. Daarnaast kan het goed onderhouden van uw hoortoestel reparaties, en dus onnodige kosten, voorkomen.

Instructies

In de winkel kunnen ze u leren hoe u uw hoortoestellen het beste kunt onderhouden. Ook vindt u op onze website instructievideo’s over hoe u het beste uw hoortoestellen kunt onderhouden.

Onderhoudspakket

Omdat het zo belangrijk is om uw hoortoestellen goed te onderhouden, biedt Oorwerk de mogelijkheid om een onderhoudspakket aan te schaffen. Met een onderhoudspakket heeft u alle benodigde onderhoudsartikelen in huis en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over eventuele kosten voor het maken van extra afspraken. Zo heeft u de zekerheid van jarenlang hoorplezier zonder zorgen en bijkomende kosten.

Maak nu een afspraak

Via onze website kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een hoor- & adviesgesprek. Tijdens dit gesprek luisteren we naar uw persoonlijke wensen, geven we u meer informatie over Oorwerk en bespreken we de mogelijkheden. Daarnaast voeren we direct een gehoortest uit, zodat u in de meeste gevallen nog dezelfde dag kunt ervaren hoe een hoortoestel bijdraagt aan een beter gehoor.