Kent u iemand met gehoorverlies?

Ga het gesprek aan

Heeft u het gevoel dat uw partner, ouder, familielid of vriend(in) steeds vaker de TV of radio harder zet dan voorheen? Of heeft u het idee dat deze persoon moeite heeft om gesprekken in gezelschap te volgen? Het kan zijn dat deze persoon te maken heeft met gehoorverlies. Dit is een vervelend probleem dat invloed kan hebben op de kwaliteit van het dagelijks leven van uw dierbare. Het is belangrijk om gehoorverlies bespreekbaar te maken en samen op zoek te gaan naar oplossingen.

Stap 1: Maak gehoorverlies bespreekbaar

Het bespreken van gehoorverlies kan lastig zijn, maar het is belangrijk om dit op een respectvolle manier te doen. Probeer de persoon in kwestie niet te confronteren met zijn of haar gehoorverlies, maar maak duidelijk dat u zich zorgen maakt en dat u wilt helpen. U kunt bijvoorbeeld zeggen: “Ik merk dat je de TV steeds harder zet dan voorheen. Zou het kunnen dat je moeite hebt om alles goed te horen?” of “Ik denk dat het misschien goed is om eens naar een audicien te gaan om je gehoor te laten testen.”

Stap 2: Onderzoek samen de opties

Als uw dierbare openstaat voor het onderzoeken van opties, is het goed om samen te kijken naar mogelijke oplossingen. Bij Oorwerk kunnen wij uw dierbare helpen met het vinden van geschikte gehoorbescherming, hoortoestellen of andere hulpmiddelen. Wanneer iemand bang is voor het stigmatiserende effect van een hoortoestel, kunt u samen kijken naar de moderne en discrete opties die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Stap 3: Plan een afspraak in bij Oorwerk

Als uw dierbare bereid is om hulp te accepteren, kunt u samen een afspraak inplannen bij Oorwerk. Tijdens de afspraak zal een van onze ervaren audiciens een uitgebreide gehoortest afnemen en advies geven over mogelijke oplossingen. Bij Oorwerk streven wij altijd naar maatwerkoplossingen, dus u kunt erop vertrouwen dat uw dierbare de best passende gehooroplossing krijgt.

Stap 4: Steun uw dierbare

Het proces van het accepteren van gehoorverlies en het vinden van een oplossing kan soms emotioneel zwaar zijn voor uw dierbare. Het is belangrijk om steun te bieden en samen het proces te doorlopen. Laat uw dierbare weten dat u er voor hem of haar bent en dat u samen op zoek gaat naar de beste oplossing.

Bij Oorwerk begrijpen we dat gehoorverlies een ingrijpend probleem kan zijn. Wij zijn er om te helpen bij het vinden van de beste oplossing. Maak nu een afspraak bij Oorwerk en samen zorgen we ervoor dat uw dierbare weer volop kan genieten van het dagelijks leven.

De gevolgen van onbehandeld gehoorverlies

Onbehandeld gehoorverlies kan ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven van uw dierbare en kan leiden tot gevoelens van sociaal isolement, depressie en angst. Bovendien kan het de cognitieve functie aantasten, omdat de hersenen minder worden gestimuleerd door geluiden en spraak. Dit kan leiden tot problemen met concentratie, geheugen en mentale vermoeidheid. Het is daarom belangrijk om actie te ondernemen en uw dierbare te helpen bij het vinden van de juiste oplossing om zijn of haar gehoorverlies te behandelen.