Zorg voor uw hoortoestellen tijdens de zomer: 4 tips om uw gehoortoestellen te beschermen

Hoortoestellen beschermen in de zomer

Voor velen is de zomer een tijd van ontspanning, buitenavonturen en genieten van de zon. Maar voor gebruikers van hoortoestellen kunnen de warmere maanden unieke uitdagingen met zich meebrengen. Hier is een gids over hoe u voor uw hoortoestellen kunt zorgen, zodat u optimaal van het zomerseizoen kunt genieten.

1: Neem altijd extra batterijen mee – of kies voor oplaadbare hoortoestellen

Met meer tijd buitenshuis of onderweg is het cruciaal om een extra set batterijen bij de hand te hebben. Of u nu onderweg bent, op het strand bent of van een picknick geniet, u hoeft zich nooit zorgen te maken dat de stroom opraakt. Oplaadbare hoortoestellen zijn ook een optie. Zorg ervoor dat u uw oplader meeneemt wanneer u op reis gaat. Er zijn tegenwoordig zelfs portable opladers. Met de powerbank van de portable oplader kunt u drie volledige ladingen van een set hoortoestellen doen.

2: Houd uw hoortoestellen droog

Hoortoestellen presteren het beste wanneer ze droog worden gehouden, zelfs als ze waterbestendig zijn. Neem een zachte doek of een microvezeldoek mee om ze te beschermen tegen zweet en vocht. Veeg uw hoortoestellen een paar keer per dag af om eventueel vocht of vuil te verwijderen.

3: Bescherm uw hoortoestellen tegen hitte

Langdurige blootstelling aan direct zonlicht en hoge temperaturen kan uw hoortoestellen beschadigen. Bewaar ze, wanneer u ze niet gebruikt, op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht. Laat ze niet in een hete auto of in direct zonlicht liggen gedurende langere periodes.

4: Reinig en onderhoud uw hoortoestellen regelmatig

Zomerse activiteiten kunnen uw hoortoestellen blootstellen aan vuil, zweet en zand. Regelmatige reiniging en onderhoud helpen uw gehoorapparaten optimaal te laten functioneren. Op deze pagina vind u instructievideo’s over hoe uw hoortoestellen te onderhouden of raadpleeg uw Oorwerk audicien voor advies over de beste reinigingsmethoden- en producten voor uw hoortoestellen.

Door deze tips op te volgen, kunt u uw hoortoestellen beschermen en optimaal genieten van de zomermaanden.