Hello world!

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

De oorzaken van slechter horen

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot gehoorverlies. Een veel voorkomende oorzaak is het natuurlijke ouderdomsproces. Uw oren slijten door alle geluiden die u hoort. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld langdurige blootstelling aan lawaai, zoals harde muziek, machines of bouwgeluid, of een plotseling hard geluid zoals een explosie. Ook ziekte, medicijngebruik, afsluiting van het gehoorkanaal door oorsmeer of een oorontsteking, erfelijkheid, een klap tegen het hoofd door sport of een ongeval, of een trommelvliesbeschadiging kunnen gehoorverlies veroorzaken.

De gevolgen van gehoorverlies

Slechthorendheid heeft ingrijpende gevolgen voor het dagelijks leven, waaronder het minder goed kunnen functioneren op school en werk. Sommige mensen voelen zich onzeker in gezelschap, omdat ze niet meer goed kunnen deelnemen aan gesprekken, wat sociale isolatie en verminderd zelfvertrouwen tot gevolg kan hebben. Daarnaast ervaren anderen zich minder veilig op straat, omdat ze het verkeer niet meer goed kunnen horen aankomen. In sommige gevallen sluiten mensen zich zelfs volledig af van de buitenwereld, omdat het voeren van gesprekken vrijwel onmogelijk is geworden.

Gehoorverlies is een serieuze zaak. Daarom adviseren wij om contact op te nemen met een Oorwerk audicien bij u in de buurt om een oplossing te vinden voor uw slechthorendheid. Onze audiciens staan klaar om u te helpen en te adviseren over de mogelijkheden die er zijn om uw gehoor te verbeteren.

Hoort u nog wel goed? Voorkom gehoorschade door uw oren te beschermen. Maak vandaag nog een afspraak met één van onze Oorwerk audiciens.